8 Ekim 2009 Perşembe

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - Menude Somon Var!


Deniz mahsülleri delisi değilim ama çok sevdiğimi inkar edemem...elimde hangi resimleri sizinle paylaşabilirim diye düşünürken nedense hep deniz mahsülü denk geliyor. Şimdi bu sefer balık yiyeceğiz ama bir yere gidip değil :) Ha isteyene yeniden bir canlandırma yapılır ama tabii ki garantisi yok!

Geçen yıl 2008 Haziran tam tarihi hatırlamıyorum sevgili Cem'i Selin nam-ı diğer Michim ile görmeye gittiğimizde bu yemek tecrübe edilmiş ve afiyetle yenilmiştir. Cem gibi bir insana misafir olarak gidilip de yemek yememek, yapmamak mümkün mü :) Asla !

Şimdi Cem bizi balıkçıya götürdü, orada süper Hollandacası ile (tam hatırlamıyorum adam Türktü galiba :) aklımda nedense parçaladığı Hollandacalar kalmış:) ) balık istedi. Somon almakta karar kıldık. Hangimiz daha önce somon pişirdi? Hiçbirimiz.

Eve gelip uydurmaya başladık. Efendim somonları önce marine edelim sonra bari teflon tavada olduğu kadar pişirelim dedik.

Şimdi geçmiş zaman tabii ki, birebir tutmayabilir içindekiler kısmı ama I'll try my best!

Zeytinyağı, tuz, karabiber, azıcık kırmızı biber, taze soğan -ince kıyılmış-, sarımsak mı sarmısak mı hangisi ise ondan...içine başka özel birşey koyduğumuzu hatırlamıyorum...bu karışımı yaparak somon filetoları bir güzel buladık ve 1-2 saat beklettik..aslında olsaydı tane karabiber ve hatta capari çiçeği de bunun içine çok yakışırdı bence..somonun tadı ile caparinin o turşumsu ekşimsi tadı birleşince ben severim..bu da benden size ekleme olsun :)

neyse bu karışımda marine ettikten sonra, zaten içinde zeytinyağı da var marine sosunun..tüm o sos ve kalıntılarını, teflon tavamıza koyup sevdiğimiz şekilde pişiriyoruz ve sonra da afiyetle yiyoruz :) Basit ama mekandan mı, zamandan mı birliktelikten mi bilinmez o gece biz çok keyif almıştık...

Somonun, Cem'in ev sahipliğinin ve de o güzel günlerin hatırına dostumuz Somonun tavadaki halini sizlerle paylaşmadan edemeyeceğim :)

Dener de beğenir severseniz kulaklarımı çınlatın, yanında ne içiyorsanız bir de bana kadeh kaldırırsanız kafi! Öperim !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder