7 Ekim 2009 Çarşamba

Yunanistan'dan bir esinti


Şimdi bu öyle Yunanistan'a özel bir yemek falan değil ama ben uzun zamandan beri (4 Ekim'de yediğim balık ekmek-palamut hariç) bu kadar keyifli deniz mahsülü yediğimi hatırlamıyorum. E tabi ortamın ve birlikte olduklarının da çok önemi var, lezzetin %50 si yemekse %5o si de mekan ve o yemeği paylaştıkların.

Kos 2009 Ağustos seyahatimizin son gününde araba kiraladık ve sevgili Muriel kaptanlığında Patrick'cigimizin belirlediği güzel koyları gezdik. Öğlen saatlerinde Limnionas diye bir koya geldik. Limanı var, masmavi denizi, balıkçı tekneleri, böyle tepede tüm koyu gören harika manzaralı bir restaurantı var...orada yediğim o yemek işte bir de yanında Mythos birası !

Yemeğimiz, içi oyulmuş yumuşak avakado içinde derya kuzusu karidesler! ve üzerinde beyaz sos...kaşıkla dalıyorsun böyle, elin ağzın yüzün bata bata yiyorsun ! Ağzımız yüzümüz batmış halde hiç fotoğrafımız yok ama mekana ilişkin bir fotoğrafı paylaşabilirim.

O biranın eşliğinde nasıl tatlı geldi, olur da giderseniz mutlaka elleriniz ağzınız bata bata yiyin avakado içindeki o karidesleri. Üzerine de baklava yedik ama bu öyle bizim bildiklerimizden değil. Bize biraz yabancı geldi o yüzden çok hitap etmedi. Böyle kek dilimi gibi büyük kesilmiş, içinde karanfil, tarçın falan var...pek bizi açmadı ama gene de denemeye değer....

O manzara zaten sizi bir sarhoş ediyor, üzerine de Cem'in ellerinden çıkmış bir sarma sigara...bu blogda bu sigaranın eşlik ettiği çok yemek hikayesi dinleyeceksiniz...

Özetle, Kos-Limnionas, Avakado-karides...Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder