24 Ocak 2011 Pazartesi

KARİDES VE MAKARNANIN AŞKI !

Bizim evde makarnalar ve soslar sevgili eşimden sorulur ancak bu Pazar evde olmadığı vakitte bayrağı ben devraldım. Menude karidesli linguini vardı.

Malzemeler, linguini makarna, 10 adet dondurulmuş karides, tuz, taze karabiber, pul biber, biber salçası, 1/2 orta boy sogan, 4 diş sarmısak, kırmızı biber, 2 adet domates, bir adet defne yaprağı, zeytinyağı ve zeytinyağlı katı yağ

Önce zeytinyağlı katı yağı (1/3 yemek kaşığı) sos tenceresine atınız, sonradan istediğiniz boyut ve kalınlıkta doğradığınız soğanları üzerine atıp soğanları öldürmeye başlayınız, ardından ince ince doğradığınız kırmızı biberleri de soğana ekleyip öldürmeye devam ediniz ancak dikkat soğanları yakmayın :) onlar hafif ateşte kokularını vererek ölürken diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve ardından sarmısakları ve daha sonra bunları da bir kaşık biber salçasıyla birlikte soğan ve kırmızı biberin üzerine ekleyiniz. İçine arzu edilen miktarda tuz ve taze çekilmiş karabiberi ve bir çay bardağı kadar su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip sonra kaynamaya bırakınız. 10 dakika sonrasında içine defne yaprağı ve karidesleri de atarak sosu pişirmeye devam ediniz, ateşin kısık olmasına ve ara ara sosu karıştırmayı unutmayın.

Diğer tarafta makarnanızı istediğiniz kıvamda pişirin, süzün. Makarna tenceresine bir yemek kaşığı zeytinyağı ile 1/2 yemek kaşığı zeytinyağlı katı yağı da ekleyip makarnaları geri boşaltın, servis etmeden 5 dakika önce sosu üzerine ekleyip bir iki çevirin. Beş dakika sonunda makarnanız servise hazır :)

Deniz ürünü ve makarnayı sevenlere güzel bir kombinasyon, ben koymadım ama içine kuru domates de eklenebilirdi ve bence güzel de yakışırdı.

Afiyet olsun, deneyip de yapan beğenen olursa haberim olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder