24 Kasım 2009 Salı

Mantar Çorbası


Kimileri mantarı sever, kimileri hiç sevmez ve yemez, kimileri de onunla ilgili hiçbir şey hissetmezler...ben sevenlerdenim...mantarla yapılmış pek çok şeyi yerken hayli keyif alırım. Bu Pazar günü (22.11.2009) kendimce bir mantar çorbası denemesi yaptım. Önce bir fiyaskoya doğru gidiyorken durumu toparladım ve leziz birşey yarattım.

Mantar ve çorba deyince akla kremalı mantar çorbası gelir, kremayı zaten neye koysan lezzetli oluyor, evde krema yoktu ben de krema olmadan yaptım çorbamı. Kısaca tarif etmem gerekirse, önce 1 kaşık unu yağsız tencerede kokusu çıkıncaya kadar pişirin, sonrasında içine bir yemek kaşığı gibi margarin ekleyin ve margarin erir erimez de yarım litre sütü olaya yedire yedire ekleyin. Topaklanma illaki olacaktır, olmazsa harika tabi...benim topaklanmaları ben süzerek hallettim, sütün tamamını ekledikten sonra, bir tencere transferi yaparak topakları süzgeçten geçirebilirsiniz ya da mikser yardımı ile onları da yok etmeye çalışrısınız.

sonrasında içine yarım tablet tavuk suyu atınız, varsa gerçek tavuk suyu da olur, 2 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Dhaa önceden yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğradığınız mantarları çorbanın içine katın, tuzunu ekleyin, varsa tane karabiber ve biraz da toz karabiber ekleyin. Mantarlar pişmeye başlayınca biraz haşlanmış tavuk didikleyin içine ve de haşlanmış karnıbaharı küçük granüller haline getirerek ekleyin. Çorbanızı karıştırarak mantarlar istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.

Piştiğinde üzerine toz karabiber ve arzunuza göre ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Göreceğiniz fotoğraf malesef benim çorbam değil, unuttum fotoğrafını çekmeyi, bu temsili fotoğraf ile yetineceğiz şimdilik.

Hepinize afiyet olsun...

1 yorum:

  1. süperdi:) ki ben mantar sevmeyenlerdenim,ellerine sağlık kuzum,ben bir iyileşeyim hemen yapacağım mamalar da buraya koyalım...

    YanıtlaSil