18 Ocak 2011 Salı

Ton Balıklı Kolay Yemek!

Bu tarifim ozellikle evde yalnız yasayan ve hatta yalnız yasamına yeni adım atmıs sevgili arkadasım Selin için :) Kendisi ozellikle yemek yeme konusunda üşengeç olduğundan onun hızlı ve pratik tariflere siddetle ihtiyac duyacagını dusunuyorum.

Simdi oncelikle buzdolabında her daim (elbetteki begeniye gore degisebilir) hardal, mayonez, ton balıgı konservesi ve mısır bulunmalı diyorum. Değişik kombinasyonlarla çok başarılı lezzetler elde etmek mümkün.

Arzuya göre normal bir ekmeğin içine ve hatta tortilla ekmeğinin içine koyarak bu snack tarzındaki hızlı leziz yemegi hazırlayabilirsiniz.

Ton balıgını acınız ve yagını suzunuz. Sonra içine eğer seviyorsanız hardal ve biraz mayonez ekleyiniz. Arzuya göre taze şekilmiş karabiber ve dere otu. Karıştırınız ardından gene arzuya göre siyah/yesil zeytin, kornişon, kapari çiçeği ve mısır ekleyebilirsiniz. Yalnız bu malzemelerin hepsi ekşi tadını sağlayacağı için en çok iki tanesi bir arada kullanılırsa iyi olur.

Bunları da güzelce harmanladıktan sonra ekmeğinizi ya da tortillanızı açınız içine gene çok hafif mayonez ve/veya hardal ile yumuşattıktan sonra yeşillik koyup bu harcı koyunuz. İsterseniz 30 saniye kadar mikrodalgada ya da teflon tavada ısıtabilirsiniz. Yanına coca-cola ya da ice tea, buyrun size gayet kolay, hızlı ve leziz bir yemek :)

2 yorum:

  1. Elif ya bu benim 11 yildir tek basina yasayan biri olarak bir numarali spesyalimdir. Ama ben tonbaligini, mayonez, misir, yesil bir biber ve en onemlisi rendelendmis kasar peyniri ile karip karistirip sonra sandvic ekmegine tikip, folye ile firinda 15 dakika kadar pisiriyorum. Peynirler eriyor, mayonez balik tadini kiriyor. Dene bak! Bence seversin:) Ben de seninkini deneyecegim:)

    YanıtlaSil
  2. :) evet pişirilen tarif için kaşar da çok iyi fikir ama ben bazen sabırsız olabiliyorum 15 dakikalık pişirme süresi var ya, ama deneyeceğim mutlaka bunu da

    YanıtlaSil